Tencent vill köpa andel i Universal Music

Kinesiska Tencent för samtal om att köpa en 10-procentig andel i skivbolaget Universal Music från franska Vivendi. Andelen värderas till 3 miljarder euro, skriver Wall Street Journal.

Vivendi uppger att avtalet skulle ge Tencent rätten att inom ett år köpa ytterligare 10 procent av skivbolaget till samma värdering.

“Vivendi är angeläget att undersöka ett utökat samarbete, som skulle kunna hjälpa Universal Music att tillvarata de tillväxtmöjligheter som skapas av digitaliseringen och öppnandet av nya marknader”, skriver det franska mediebolaget i en kommentar.

Universal Music räknas som ett av de tre stora globala skivbolagen, tillsammans med Sony Music och Warner Music. Bolaget är delägare i svenska Spotify, som i sin tur äger en del av Tencents USA-noterade dotterbolag Tencent Music.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här