Tesla får ny ’street-high’ riktkurs från Bank of America

Elbilstillverkaren Tesla har idag erhållit en ny riktkurs från Bank of America om 900 dollar (500), vilket är den högsta riktkursen bland Wall Street-firmorna.
Tesla
Foto: David Zalubowski/TT
Höjningen sker på grund av finansieringsmöjligheterna för Tesla, som tillåter företaget att aggressivt bygga ut sin produktionskapacitet genom att emittera aktier. Det framgår av en analys som Bloomberg News tagit del av.

Ju högre aktiepriset är, desto billigare blir kapital som kan användas för att finansiera tillväxt, vilket i sin tur ger en ännu högre aktiekurs, menar banken.

Emellertid är det fortfarande dyrt att bygga kapacitet inom bilindustrin, och det genererar ofta låga avkastningar, påpekar Bank of America som upprepar rekommendationen neutral.

Även Credit Suisse har idag höjt sin riktkurs rejält för Tesla, från 400 till 800 dollar. Även där är det en neutral rekommendation.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.