Tesla nära breakeven för Q2

Tesla ligger nära att nå breakeven och vd Elon Musk uppmuntrar de anställda att ge järnet kring produktion och leveranser.
Tesla nära breakeven för Q2 - elon-musk-700_binary_6985335.jpg
Elon Musk.
Det framgår av ett internt mejl som CNBC har tagit del av.

Affärskanalen tillägger att det är oklart vad breakeven i det här fallet avser, ifall det handlar om något vinstmått eller antalet tillverkade bilar gentemot förväntningar eller tidigare kvartal.

Tesla väntas denna vecka släppa siffrorna för produktion och leveranser under andra kvartalet.

Om Tesla uppvisar lönsamhet för det andra kvartalet är det ett steg närmare att bli ett S&P 500-bolag. Detta eftersom det krävs fyra kvartal i rad med svarta siffror på nedersta raden i resultaträkningen. Tesla har tre positiva resultatkvartal bakom sig.

Bolagets leveranser uppgick till cirka 88 400 bilar i det första kvartalet. Antalet tillverkade bilar var 102 672 för samma period.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco