Tesla rekryterar inför satsning i Indien

Elbilstillverkaren Tesla har inlett rekryteringsprocesser för seniora positioner i Indien, mot bakgrund av en planerad storsatsning. Det uppger en insatt källa för Bloomberg News.
Elon Musk, VD för Tesla, är rikast i världen.
Elon Musk, vd för Tesla. Foto: Hannibal Hanschke/Pool via AP)

Tesla letar bland annat efter en försäljnings- och marknadsföringschef samt en HR-chef. Enligt uppgifter har Tesla-teamet i Indien redan anställt en chefsjurist. Lokal media rapporterade förra månaden att Prashanth Menon har befordrats till landschef för den marknaden.

Källan uppger att Tesla övervakar noggrant skatterelaterade utannonseringar från den indiska regeringen som kan sänka kostnaden att äga en elbil. Vidare inväntar man ytterligare incitament för elbilstillverkare innan satsningen drar igång på riktigt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets