Tesla stämmer svenska staten för stoppade registreringsskyltar

Elbilstillverkaren Tesla stämmer staten genom Transportstyrelsen för att bolaget inte får tillgång till registreringsskyltar till nya bilar, rapporterar Dagens industri.
Tesla stämmer svenska staten för stoppade registreringsskyltar - Tesla
Representanter från fackförbundet Transport på plats i hamnen i Malmö tidigare i november. Foto: TT

”Detta beslag av registreringsskyltar utgör en diskriminerande attack utan något som helst stöd i lag riktad mot Tesla”, skriver bolaget.

I handlingarna som lämnats in till Norrköpings tingsrätt kräver Tesla att tingsrätten ger bolaget möjlighet att hämta skyltarna hos skylttillverkaren Scandinavian Motorcenter.

Bakgrunden är att sympatiåtgärder för IF Metalls strejk mot Tesla i kampen för kollektivavtal har inneburit att Postnord inte hanterar post till Tesla. Transportstyrelsen har i sin tur hänvisat till att man endast får använda Postnord som postleverantör.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG