Tidigare Scania-chef tar plats i Volvos koncernledning

Verkstadsbolaget Volvo har utsett Lars Stenqvist till ny medlem av koncernledningen och chef för Volvo Group Trucks Technology, Volvokoncernens teknik- och produktutvecklingsorganisation för lastbilar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Stenqvist arbetar idag för Volkswagen Group, som ansvarig för forskning och utveckling inom buss- och lastbilsverksamheten. Dessförinnan arbetade han inom den svenska lastbilstillverkaren Scania.

Lars Stenqvist ersätter Torbjörn Holmström som kommer att arbeta som Volvokoncernens seniora rådgivare inom forskning och utveckling. Han tillträder sin nya tjänst i oktober 2016.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.