Tiktok hotar att stämma Trump-administrationen

Bytedance-ägda Tiktok hotar med att stämma Trump-administrationen efter att Donald Trump utfärdat en presidentorder om att förbjuda den populära appen.
Tiktok menar att ordern inte kommit till på laglig väg och man kommer nu vidta alla åtgärder för att skipa rättvisa, enligt ett skriftligt uttalande från Tiktok under fredagen.

“Vi är chockade över den senaste presidentordern, som vidtogs utan någon som helst bakomliggande process”, skrev Tiktok i inlägget.

Tiktok menar att presidentordern riskerar att underminera den globala tilltron till USA:s rättssystem och att man genom beslutet inskränker yttrandefriheten samt den fria marknaden.

“I närmare ett år har vi försökt kommunicera med den amerikanska regeringen i god tro för att bistå med en konstruktiv lösning på problemen som har uttryckts. Vad vi möts av är istället att Trump-administrationen inte tar någon som helst hänsyn till fakta, upprättar villkor för ett avtal utan att gå igenom någon rättslig process, och försökte komma emellan förhandlingarna mellan två privata företag”, fortsätter Tiktok.

Det är känt att Microsoft förhandlar om att köpa Tiktoks verksamhet i USA och eventuellt även den globala verksamheten.

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här