Tio bubbeltips
Pierre Peters
Rodolphe Peters har tagit över efter sin far. I byn Le Mesnil sur Oger tillverkas några av världens mest eleganta viner.
Charles Heidsieck
Standardchampagnen Brut Réserve med vinmakaren Cyril Brun förvaltar arvet efter Thierry Roset och Régis Camus.
Anselme Selosse
Champagnevärldens störste kult-producent. Anselme tänjer gränserna för att visa upp ett aromspektra som influerar hela den nya biodynamiska vågen av producenter i Champagne.
David Léclapart
En självlärd biodynamisk konstnär som jobbar efter Léglise-modellen och Steiners läror. Hans knastertorra viner har ett bett och sting som få andra samtidigt som de är kristallklart rena och silkigt mjuka.
Proseccoproducenter
Merotto
I dag anses Merotto vara en av de bästa producenterna av Prosecco Superiore DOCG. Vinerna kommer från druvor på egna vingårdar och från odlare på samma kullar. Det är en producent som ofta får högsta betyg i vinguiden Gambero Rosso.
Ruggeri
Firman samlar utmärkelser på hög. Både Gambero Rosso och The Wine Advocate har belönat dem med högsta poäng för deras topp-viner.
Astoria
Firman ägs av bröderna Polegato som har byggt en supermodern anläggning där vinmakaren Donato Lanati gör prosecco-viner, som jäser vid en lägre temperatur än normalt vilket gör att man får fram en sval elegans i vinet.
Kommentera artikeln
I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.
Grundreglerna är:
- Håll dig till ämnet
- Håll en respektfull god ton
Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.