Tolv skjutna till döds på satirtidning

En dödsskjutning har ägt rum på den franska satirtidskriften Charlie Hebdo, som är baserad i Paris.

Frankrikes president François Hollande säger till journalister att attacken mot den franska satirtidningen Charlie Hebdos redaktion i Paris är en terroristattack. Enligt Bloomberg uppger Hollande även att ett flertal terroristattacker avvärjts under de senaste veckorna.

Polisen har bekräftat att tolv personer har omkommit vid attacken där beväpnade gärningsmän stormat redaktionen i centrala Paris. Det förekommer medieuppgifter om att gärningsmännen varit beväpnade med automatvapen och sedan flytt på Paris gator.

Charlie Hebdo är en fransk satirtidskrift som ges ut en gång i veckan. Tidskriften har tidigare bland annat återpublicerat Muhammed-teckningar som tryckts av danska Jyllands-Posten och har stämts av muslimska samfund. Redaktionen utsattes 2011 för ett bombattentat inför utgivningen av ett nummer med fler Muhammed-teckningar.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.