Triss i säljråd från ABG

ABG Sundal Collier sänker tre bolag till sälj.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Trelleborg till sälj från behåll. Riktkursen ligger kvar på 155 kronor.

Verkstadsföretagets beslut i december att flytta viss underpresterande verksamhet till ett separat segment, där verksamheterna ska avkrävas förbättringar eller avyttras, kommer inte i betydande grad att förändra företaget till det bättre.

Det bedömer ABG Sundal Collier i analysen.

Trelleborgaktien är upp med nästan 30 procent under de tre senaste månaderna, bland annat med stöd av nyheten om att enheter som underpresterar kommer att avkrävas förbättring eller avyttras, noteras det i analysen.

Investmentbanken bedömer vidare att det finns en betydande risk kring Trelleborgs intjäning under 2020 för att det kommer att vara svårt för företaget att kompensera den generella kostnadsinflationen i en lågtillväxtmiljö.

ABG har vinstförväntningar som ligger 4-5 procent under analytiker i övrigt, uppger analysfirman som anser att rådande värdering av aktien vid cirka 13 gånger rörelseresultatet är krävande.

Trelleborg-aktien var på tisdagsförmiddagen ned 1,6 procent till cirka 169 kronor på Stockholmsbörsen under relativt hög aktieomsättning.

Även Dometic sänks till sälj från behåll. Riktkursen sänks från 90 till 85 kronor.

Dometics aktie har gått starkt på förhoppningar om en ljusning på den amerikanska marknaden för fritidsfordon, men tillväxt och marginalförbättringar verkar att utebli även under 2020.

Det skriver ABG Sundal Collier i analysen.

“Givet låg tillväxt, mindre gynnsam valuta och fortsatt kostnadspress, så tror vi att marginalförbättringarna under 2020 kommer att vara blygsamma”, skriver ABG.

Förutom utmaningarna på RV-marknaden räknar analyshuset med att även Marin-segmentet, som har högre marginaler, kommer att ha en nolltillväxt under 2020. Sammantaget ger det en tillväxt för gruppen på omkring 1 procent.

Det senaste året har aktien stigit med närmare 60 procent, mycket tack vare av förhoppningar om en förväntning på förbättringar på den amerikanska RV-marknaden.

“Men vi är skeptiska eftersom efterfrågan fortsatt att vara svag i det fjärde kvartalet trots lätta jämförelsetal”, skriver ABG.

På måndagen stängde Dometic på drygt 94 kronor.

Slutligen sänks ABB till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt från 180 till 190 kronor.

Aktien stängde på 226:60 kronor på måndagen och aktien har gått upp med 25 procent de tre senaste månaderna.

Slutligen sänker

ABG Sundal Collier höjer samtidigt sin riktkurs för flertalet aktier.

Riktkursen för Epiroc höjs från 95 till 105 kronor. Rekommendationen behåll upprepas.

För Alfa Laval höjs riktkursen från 245 till 260 kronor med upprepad köp-rekommendation.

Atlas Copcos riktkurs höjs från 310 till 350 kronor. Rådet behåll upprepas.

Riktkursen för Hexpol dras upp från 81 till 86 kronor. Rekommendationen behåll upprepas.

Assa Abloys riktkurs dras upp från 175 till 180 kronor, med upprepad sälj-rekommendation.

För Hexagon höjs riktkursen från 550 till 560 kronor och aktien ses fortfarande som köpvärd.

SKF:s riktkurs höjs från 175 till 185 kronor. Rekommendationen behåll upprepas.

Slutligen höjs riktkursen för Nibe från 110 till 140 kronor med upprepad sälj-rekommendation. Det framgår av Bloomberg.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här