Trump: Johnsons brexitavtal hotar handelsavtal

USA:s president Donald Trump varnade på torsdagen för att premiärminister Boris Johnsons brexitavtal gör det svårare för USA och Storbritannien att sluta ett avtal efter brexit.

Det rapporterar Bloomberg News.

I en intervju med LBC Radio sade Donald Trump att länderna skulle kunna göra mycket bättre ifrån sig om Storbritannien mer tydligt bröt med EU.

“Vi vill handla med Storbritannien och de vill handla med oss. Enligt vissa delar av avtalet så kan vi inte göra det, vi kan inte handla, vi kan inte sluta ett handelsavtal med Storbritannien. På vissa sätt är vi uteslutna, vilket är löjligt dessutom”, sade han.

Han indikerade även att USA kommer att ha övertaget i dessa handelssamtal.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här