Tufft år för hedgefonder

Hedgefonderna har det tufft i år och i juli noterades det största utflödet av kapital sedan februari 2009. Totalt bedöms 25,2 miljarder dollar ha plockats ut av investerarna enligt en rapport från eVestment som nyhetsbyrån Bloomberg hänvisar till.

Det var den andra månaden i rad med utflöden efter att investerarna sålt för 23,5 miljarder dollar i juni.

Hittills i år har hedgefonderna drabbats av utflöden på 55,9 miljarder dollar efter en generellt medioker utveckling för branschen. 2016 ser därför ut att bli det första året med nettoutflöden sedan 2008 och 2009, men branschen har trots allt fortfarande över 3 biljoner dollar under förvaltning.

Hedgefonderna har i genomsnitt gett en avkastning på 1,2 procent hittills i år, att jämföra med cirka 7,6 procent för S&P 500-index.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.