Tyskland och Österrike inför nedstängningar för icke-vaccinerade

Tyskland och Österrike inför nedstängningar i vissa regioner för de som inte tagit coronavaccin.
Tyskland Covid-19
Foto: AP Photo/Michael Probst, file/TT
Det är mot bakgrund av skenande smitottal som åtgärderna införs. I Tyskland har man under veckan noterat ett rekordhögt smittotal fyra dagar i rad, medan i Österrike har smittan mer än fördubblats på två veckor.

I Tyskland har regeringen därför bland annat infört förbud till barer, biografer, restauranger och annan underhållning i Berlin för de som inte tagit två vaccindoser.

I Österrike har nedstängningen för icke-vaccinerade införts i regionerna Salzburg och övre Österrike. Här får icke-vaccinerade bara lämna hemmet för nödvändiga ärenden, så som läkarbesök eller handla livsmedel.

I Tyskland och Österrike är 67,4 respektive 64% av befolkningen vaccinerade, vilket är lägre än hos många andra europeiska grannar. Tysklands hälsominister Jens Spahn har kommenterat den låga vaccinationsgraden som ”skamlig”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets