Uppåt för eurozonens tillverkningssektor

Inköpschefsindex för tillverkningssektorn i EMU uppgick till 52,8 i november, jämfört med 52,3 i oktober, enligt definitiv statistik.

Det preliminära utfallet och tillika förväntningarna var just 52,8.

Ett tal över 50 indikerar expansion medan ett tal under 50 indikerar tillbakagång. Indexet baseras på svar från 1.500 inköpschefer.

”Euroområdets återhämtning i tillverkningsindustrin fortsatte att bygga momentum i november, med de största månatliga uppgångarna i produktion och nya order på ett och ett halvt år”, kommenterar Markits chefsekonom Chris Williamson.

”Det betyder dock inte någon spektakulär expansionstakt, utan är i linje med en årlig tillväxttakt på 2 procent, och det finns också få tecken på att det underliggande inflationstrycket stiger. De genomsnittliga priserna hos tillverkarna föll för den tredje månaden i rad och genomsnittliga insatskostnader fortsatte kraftigt nedåt”, fortsätter han.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.