USA-noterade kinesiska aktier backar

Flera USA-noterade kinesiska aktier backade inför öppning på New York-börsen på tisdagen. Bland annat Alibaba, JD.com och Luckin Coffee var ned mer än 2 procent.

De kinesiska aktierna handlades i regel uppåt under måndagens handel efter att Vita husets ekonomiske rådgivare Larry Kudlow uppgett att de kapitalrestriktioner som det ryktats om en tid “inte ligger på bordet”.

Tisdagens förhandel såg också vikande kurser för sökmotorbolaget Baidu, streamingbolaget Huya och utbildningsteknologibolaget TAL.

Enligt Bloomberg News har dock administrationen visst beslutat sig för att ta upp saken för diskussion. Investeringar i Kinabolag kan komma att begränsas för statliga amerikanska pensionsfonder, enligt nyhetsbyrån.

Peter Navarro, även han rådgivare till president Donald Trump, kallade rapporter från i förra veckan rörande att administrationen sett över möjligheter att begränsa investeringar i eller att till och med avlista kinesiska bolag för “fejknyheter”. Rådgivaren hävdade att det oavsett vad skulle bli svårt att få till sådana åtgärder lagenligt.

På torsdag inleds en ny runda handelssammanträden mellan amerikanska och kinesiska förhandlare i Washington.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.