Storytel har inga större planerade neddragningar just nu

Ljudboksspecialisten Storytel levererade en stark rapport och stiger tvåsiffrigt efter börsens öppning. Samtidigt utesluter inte bolaget fler effektiviseringar av verksamheten.
Storytel har inga större planerade neddragningar just nu - storytel

Storytel kom med sin rapport under morgonen och aktien har stigit tvåsiffrigt sedan börsen öppnat. Streamingintäkterna steg till 799 miljoner kronor och EBITDA-resultatet till 40 miljoner.

”Vi växer stadigt och lägger en stark grund för att nå våra mål till 2026”, säger VD Johannes Larcher till Di Digital.

Efter att Larcher tog över förra året har runt 100 anställda fått lämna bolaget. Han utesluter inte att fler åtgärder kan komma.

”Vi kommer absolut fortsätta att vara disciplinerade vad gäller våra personalkostnader och antal anställda. Det är vi skyldiga våra aktieägare. Förändringar kan ske åt bägge håll, vi gör också rekryteringar inom vissa områden, och det finns inga större neddragningar planerade just nu. Jag tycker att vi driver bolaget på ett effektivt sätt, men vi kommer att leta efter ytterligare effektiviseringar framöver”, säger han till Di.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.