Veckans drink från börsens bartender: Finfluencern

Börsens Bartender har länge haft ett misstroget horn i sidan till finfluerarna - som bara dricker på andras nota.
Veckans drink från börsens bartender: Finfluencern - CC01E674-A33D-4554-894E-A2783B9A2266

”Följ min resa mot miljonen” sa dom. ”Det blir spännande, roligt och lönsamt” sa dom. Så du följde intresserat alla finfluerare på twitter, insta, i privata trådar och andra kanaler. Du byggde penningmaskiner efter youtuberitningar, du skapade alfajägarportföljer och du använde ”den magiska ränta på ränta-effekten”, flera månader i sträck, faktiskt. Med hävstång, givetvis. Och nu sitter du här med åttio procent av din portfölj förvandlad till regnvåt grillaska.  

Börsens Bartender som slingat slingor och hängt martinis på tork sedan tiden innan ens Rutger var assistent åt Boken, har länge haft ett misstroget horn i sidan till finfluerarna. Kanske får man det när man sett så många generationer kliva in i Börsbaren, beställa laget runt för att därefter schappa från notan med ett ”det är bra reklam för er också”.  

Finfluencern dricker bara på andras nota, men favoriten ser ut såhär: 

RECEPT

  • 4 Cl ljus Tequila – därför att det är spritsorten som finflueraren minns från uppväxten i Forsbrukshyttan 
  • 2 cl Tequila Ocho Reposado – därför att finflueraren läst att den är bra. Och man måste beställa den i förväg på Systemet.  
  • 2 cl Roses Lime 
  • En tesked agavesirap 
  • 1 cl nypressad citron 
  • 1 cl nypressad lime

Skakas vigoröst i shaker med is ungefär lika lång tid som det tar att räkna ut hur ordet ”hävstång” uttalas baklänges. Silas upp i snyggt glas och dekoreras med lånad dollarsedel.  

Senast bjöd Börsens Bartender på 10 Down it Street. Du hittar receptet här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets