Verizon höjer vinstprognosen

Den amerikanska operatören Verizon spår fortsatt att capex för helåret 2019 hamnar inom intervallet 17-18 miljarder dollar, inklusive den utökade kommersiella lanseringen av 5G.

Det framgår av Verizons delårsrapport för det första kvartalet.

Analytikerna hade räknat med en capex på 17,5 miljarder dollar för 2019, enligt estimat från Bloomberg.

Under helåret 2018 uppgick Verizons capex till 16,7 miljarder dollar.

Verizon höjer samtidigt vinstprognosen för helåret 2019 och räknar nu med att det justerade resultatet per aktie ökar med låga ensiffriga procentuella tal, jämfört med 2018. Tidigare var bedömningen att resultatet skulle hamna på en liknande nivå som under 2018.

Liksom tidigare spår Verizon att 2019 års konsoliderade intäkter kommer att växa i en låg ensiffrig procentuell takt (på GAAP-nivå).

I tisdagens amerikanska tidiga förhandel steg Verizon med 1,5 procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.