Vinstlyft för Moberg Pharma

Läkemedelsbolagets omsättning och vinst ökade för kvartalet.

Moberg Pharma redovisar ett resultat efter skatt på 32,7 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (2,9). Resultatet per aktie uppgick till 1:76 kronor (0:26).

Nettoomsättningen uppgick till 47,8 miljoner kronor (15,6).

Intäkterna består helt av den initiala milstolpen om 5 miljoner dollar som bolaget fick i samband med avtalet med Taisho för MOB-015 i Japan. För jämförelseperioden avser intäkterna en milstolpe om 1,5 miljoner euro som erhölls i samband med ingånget avtal med Bayer för MOB-015. Rörelseresultatet blev 41,8 miljoner kronor (5).

Vidare skriver vd Anna Ljung att “Fas 3-programmet för MOB-015 håller tidplanen. Vi förväntar oss data från den amerikanska studien i december, följt av data från den europeiska studien under det andra kvartalet 2020.”

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här