Vinstras för Toyota i första kvartalet

Japanska biljätten Toyota noterade ett kraftigt vinstras under räkenskapsårets första kvartal då coronapandemin slagit mot försäljningen.
Vinstras för Toyota i första kvartalet - toyota-700_binary_6984372.jpg
Försäljningen halverades under kvartalet till 1,16 miljoner bilar. Framför allt i Nordamerika gick det trögt för Toyota med en nedgång på 62 procent.

Rörelseresultatet sjönk med 98 procent till 13,9 miljarder yen. Det var dock klart bättre än den förlust på 179 miljarder yen som väntades enligt Refinitivs sammanställning av estimat från sju analytiker.

Toyota upprepar helårsprognosen om ett rörelseresultat på 500 miljarder yen. Det skulle i så fall vara det svagaste resultatet på nio år. När det gäller den egna globala försäljningen bedöms den falla 13 procent under räkenskapsåret fram till slutet av mars 2021. Det är en förbättring mot tidigare prognos som pekade på en nedgång med 15 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.