Volati förvärvar norska etikettproducenten Skipnes

Industribolaget Volati har slutfört förvärv av samtliga aktier i etikettproducenten Skipnes Etikett i Norge.
Andreas Stenbäck, VD på Volati.
Andreas Stenbäck, VD på Volati.
Förvärvet är ett tilläggsförvärv till affärsenheten Ettiketto Group inom affärsområdet Industri. Det stärker Ettiketto Groups marknadsposition i Norge, där Skipnes tillsammans med Ettiketto blir en av landets ledande etikettproducenter. Förvärvet skapar ytterligare värde genom synergier som kommer att förbättra Ettiketto Groups lönsamhet. Skipnes omsatte 72 miljoner kronor under 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet av Skipnes är Volatis första tilläggsförvärv under 2022 och Ettiketto Groups femte tilläggsförvärv sedan 2020. Ettiketto Group omsätter 850 miljoner kronor.

Skipnes levererar självhäftande etiketter till både livsmedels- och industrivaror. Bolaget jobbar med flexo- och digitaltryck, och har gjort stora investeringar i ny teknik och förnyad maskinpark de senaste tre åren. Skipnes ligger i Trondheim och har 26 anställda.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.