Volkswagens ordförande lämnar efter maktkamp

I helgen kom beskedet att Volkswagens ordförande och storägare Ferdinand K. Piëch lämnar sin position med omedelbar verkan.

Enligt pressmeddelandet från Volkswagen lämnar även hans fru Ursula Piëch alla sina uppdrag inom koncernen.

Någon orsak till varför Piëch lämnar nämns inte i pressmeddelandet, men mycket tyder på att det handlar om de senaste veckornas maktkamp med bolagets vd Martin Winterkorn.

Tidigare i april ska Ferdinand Piëch ha sagt att det fanns ett distanserat avstånd mellan honom och Winterkorn, vilket fick många att tro att Volkswagen-chefens dagar var räknade i bolaget. Men Winterkorn fick snabbt ett massivt stöd från arbetstagarrepresentanter och Volkswagens andra storägare, däribland Piëch kusin, Wolfgang Porsche, och signalerade därefter att han inte avsåg att kliva ned från posten. Istället blir det alltså Piëch som nu lämnar.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.