WTO: Historiskt ras för globala handeln – återhämtningen kan bli L-formad

Den globala handeln noterade ett historiskt fall till den lägsta nivån sedan 2007 i det andra kvartalet. Det framgår av Goods Trade Barometer från Världshandelsorganisationen, WTO.
WTO: Historiskt ras för globala handeln – återhämtningen kan bli L-formad - azevedo-wto-900
Roberto Azevedo. Foto: Martial Trezzini /TT
Barometern är nu på 84,5, vilket är 15,5 punkter lägre än basvärdet på 100 och 16,6 punkter lägre än under samma period föregående år. Den siffran är den lägsta sedan 2007 och i nivå med WTO:s estimat om att världshandeln skulle falla med 18,5 procent i det andra kvartalet.

Vissa indikatorer pekar på en delvis återhämtning i handeln under tredje kvartalet, men styrkan i återhämtningen är fortfarande mycket osäker. En L-formad återhämtning snarare än en V-formad kan inte uteslutas, konstaterar WTO.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Annons från Invesco