XXL:s Sverigechef lämnar efter omstritt Facebook-inlägg om Greta Thunberg

XXL:s Sverigechef Per Sigvardsson lämnar sin post efter ett "opassande" inlägg på Facebook. Det meddelar bolaget på fredagen, rapporterar den norska tidningen Dagens Næringsliv.

”Per hävdade att dessa inlägg har blivit publicerade av andra och att hans konto blivit kapat. XXL satte därför omedelbart igång en granskning av händelseförloppet med hjälp av en extern, oberoende firma. Den externa granskningsrapporten kunde inte bekräfta hur dessa inlägg blivit publicerade, inte heller att kontot blivit kapat av utomstående”, skriver bolaget och tillägger att Per Sigvardsson mot den bakgrunden valt att säga upp sig.

Per Sigvardsson, som blev chef över sportkedjans svenska del så sent som i mars, hamnade i medias fokus efter att det blivit känt att det på hans Facebook-konto riktats hån mot klimataktivisten Greta Thunberg. Per Sigvardsson skyllde ifrån sig.

”Jag står absolut inte bakom dessa uttalanden” sade Per Sigvardsson vid den tidpunkten enligt Expressen.

På hans konto kallades finansminister Magdalena Andersson för ”häxa” och statsminister Stefan Löfven beskrevs som ”en idiot”.

”Jag står för att jag inte gillar Magdalena Andersson och Stefan Löfven, men det är fel ordval att kalla någon för häxa. Jag har starka åsikter och sammanhanget den kommentaren publicerades i har betydelse. Det var i samband med att Magdalena Andersson presenterade bankskatten och det var något som gjorde mig irriterad”, sade Per Sigvardsson till branschsajten Market.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.