AFV: Läge för bottenfiske

Net Ent föll tungt i förra veckan på en vinstvarning. Efter kursraset är det bra läge att plocka upp tillväxtbolaget som lockar med god direktavkastning.

KÖP Nätkasinoleverantören Net Ent var förra veckans stora förlorare. En vinstvarning för det fjärde kvartalet hamrade ner aktien hela 23 procent. Aktien är därmed tillbaka på samma nivåer som i början av 2015.

Men nu ser utsikterna framtiden annorlunda ut. Net Ent är fortfarande ett tillväxtbolag och har fortfarande en underliggande organisk tillväxt hos befintlig kundbas som dessutom kan ta del av 20 nya speltitlar som ska lanseras under 2018. Det är betydligt mer än förra årets 14 spellanseringar.

Företaget är dessutom verksamt på fler marknader än någon annan konkurrent. ­Pipen för nya länder är dess­utom stor, bland annat Kanada, flera delstater i USA och Tjeckien har öppnat upp igen, där Net Ent ­redan har licens.

Rimligen bör aktiemarknadens nedjusteringar av vinstprognosen för 2018 vara över, även om det kan dröja ett kvartal eller två innan tillväxten åter tar fart. Det har skapat en bra risk/reward i aktien. Affärsvärldens riktkurs är 60 kronor på ett års sikt. Under tiden kan aktieägarna dessutom skörda en direkt­avkastning på 5 procent, vilket ger stöd på nedsidan.

Detta är en kortversion av Utmärkt läge för ett bottenfiske. Prenumeranter kan logga in och läsa hela artikeln här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets