AFV: Mer gynnsamma köptillfällen längre fram – sälj

Vitvarujätten Electrolux redovisar rekordmarginaler. Men det är knappast uthålligt. Sälj.
Jonas Samuelson, VD Electrolux.
Jonas Samuelson, VD Electrolux.

SÄLJ. Nu återlanserar Electrolux en robotdammsugare i ett steg att digitalisera hemmet. 1998 gjorde vitvarujätten en liknande satsning – men aktien handlades på samma nivå även sju år efter robotdammsugarens lansering.

Inget tyder på att utvecklingen – när konjunkturen blir svalare – blir annorlunda den här gången.

Med marginaler på 5,8–5,9 procent i år och nästa år handlas aktien till 16 gånger årets beräknade vinst (p/e) och 15 gånger nästa års vinst. I januari i år ­rekommenderades köp till 13 gånger nästa års vinst. Sedan dess har kursen klättrat som mest med nära 30 procent och handlas nu nära rekordnivåer.

Den som tror att Electrolux överväxel håller för evigt ­behåller. Affärsvärlden ser mer gynnsamma köptillfällen längre fram. Sälj och köp tillbaka på ­nivåer under 247 kronor.

Detta är en kortversion av Frys in vinsterna – läs hela texten här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.