Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Åklagaren överklagar friande Allra-domen

2020-02-14 14:14
Alexander Ernstberger, vd för det tidigare pensionsbolaget Allra. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Åklagaren i Allramålet, Thomas Hertz, överklagar den friande domen i tingsrätten.

I januari friades samtliga fyra åtalade i Allrahärvan av Stockholms tingsrätt. De fyra, inklusive Allra-vd:n Alexander Ernstberger, stod åtalade för brott i samband med affärer som gjordes med pensionssparares pengar. Bland åtalspunkterna fanns grov trolöshet mot huvudman och grovt mutbrott.

Kammaråklagare Thomas Hertz anser att tingsrätten "underlåtit att pröva väsentliga delar av åtalen och de omständigheter som åberopats till stöd för dessa", skriver han i sin överklagan, enligt Sveriges Radio.

Däremot, menar han, har tingsäten prövat sådana omständigheter som inte omfattas av åtalen och gjort felaktiga bedömningar av dessa.

Läs mer: Megastriden

Dessutom ifrågasätter Thomas Hertz om tingsrätten helt tagit till sig det som parterna uppgivit och det som framkommit i bevisningen.

Nu vill han att åtalspunkterna åter ska prövas i hovrätten och dessutom att en särskild ledamot med fackkunskap inom ekonomiområdet ska vara med under förhandlingarna och stärka upp.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom