Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Börsproffset: Här är aktierna du ska äga 2018

2018-01-12 14:29
Johan Thorén, förvaltningschef på Strand Kapitalförvaltning. Foto: Jörgen Appelgren.

Johan Thorén, förvaltningschef på Strand Kapitalförvaltning, delar med sig av sina aktietips för 2018. I Di-TV lyfter han fram tre extra köpvärda branscher.

Johan Thorén menar att försvarsaktier som Saab kommer gynnas av de stigande försvarsanslagen i Europa, som kommer i spåren av det skärpta säkerhetsläget i världen.

– Jag tror att Saab-aktien kommer att ha en väldigt fin utveckling. Men man måste väga in den etiska aspekten. Tycker man det är okej att äga i en vapentillverkare? Det får man fundera på, säger han till Di-TV.

Han tror också på den expansiva spelbranschen, där han lyfter fram Evolution Gaming som extra köpvärd.

– De områden där man har störst tillväxt inom spelvärlden är vissa underleverantörer till spelindustrin och med inriktning på livekasinon. Evolution är ledande i det här, med väldigt övertygande ledning, säger Johan Thorén.

It-konsulter är en tredje sektor som förvaltningschefen spår blomstra under 2018. Han föredrar HiQ och Knowit.

– Är det inte bolagens egna it-avdelningar som ska ta hand om digitaliseringen? Skulle inte tro det. Man tar in konsulter, säger han.

Han tycker att man ska ha sektorn i årets portfölj, men aktien är köpvärd även på längre sikt.

– It-konsulterna har i dag fantastiska tider. Och det här är ingen fluga. Vi har digitaliseringsomställning med fortsatt efterfrågan på it-konsulter under lång tid.

Madeleine Lundberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom