Capio om investeringen: Vi vill påskynda digitaliseringen

Capio investerar på nytt i e-hälsoföretaget Doctrin. Syftet är att skapa effektivisera patientflöden och högre produktivitet på vårdcentralerna, uppger vårdjätten.
Capio om investeringen: Vi vill påskynda digitaliseringen - capio-700-170213_binary_6824762.jpg

På måndagsmorgonen offentliggjordes att vårdjätten Capio skjuter in 49 miljoner kronor i e-hälsoföretaget Doctrin, som utvecklar tjänster för en digitaliserad patientresa. Anledningen är att påskynda implementeringen av digitala lösningar som kan förbättra vården för patienterna och sänka vårdkostnaderna, berättar Henrik Brehmer, informationsdirektör på Capio.

– Vi vill att de digitala lösningarna implementeras i en högre hastighet, eftersom det idag finns stora utmaningar med för låg produktivitet i svensk sjukvård, säger han.

I slutet på 2016 inledde Capio ett samarbete med Doctrin och i februari i år gick vårdjätten in som delägare med en investering på 13 miljoner. Samarbetet innebär att Capios 750 000 listade primärvårdspatienter successivt får tillgång till Doctrins e-hälsoverktyg ”Bättre besök”, där patienter kan beskriva symptom inför ett eventuellt besök på vårdcentralen. Idag har ungefär 200 000 patienter möjlighet att använda tjänsten, berättar Henrik Brehmer.

– Vi ser att digitala lösningar som kopplas ihop med den fysiska vården kan effektivisera patientflödena och ge högre produktivitet på vårdcentralerna, säger han.

Den nya investeringen innebär att Capio äger 15-20 procent i Doctrin jämfört med tidigare då ägandet låg på ”under tio procent”, berättar Henrik Brehmer.

– Vi kan inte utesluta fler investeringar framöver. Vi vill bidra till en förändring av vården och vårt samarbete med Doctrin är viktigt för att lyckas med detta.

Vid 11:30-tiden på måndagen var Capioaktien upp 1,35 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets