Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Danske Bank avslutar bonus-granskning

2019-06-24 08:30
Foto: TT

Danske Bank har nu avslutat den granskning som aviserades i våras, då banken beslöt sig för att undersöka möjligheterna att ta tillbaka bonusar från anställda i den skandalpressade banken, rapporterar Bloomberg.

Bonus-granskningen är årlig, men nytt för i år är att kriteriet "affärsverksam i Baltikum" adderats till en lista över skäl som avgör de anställdas möjligheter att få bonus, skriver nyhetsbyrån. Danske Bank har bekräftat att granskningen är avslutad, men vill inte kommentera vad resultatet blir av den.

"Vi kommenterar aldrig specifika detaljer avseende våra anställda och har av den anledningen inte kommenterat tidigare uppföljningsprocesser", sade talespersonen Kenni Leth i ett mejlsvar till Bloomberg.

Det är i den estniska verksamheten som den misstänkta penningtvätten genomfördes mellan åren 2007 och 2015, en skandal med belopp på över 2.000 miljarder kronor och som renderat i att både förre vd:n Thomas Borgen och ordförande Ole Andersen fått gå. Banken har dessutom kastats ut ur Estland av landets finansinspektion och beslutat sig för att avsluta verksamheter i övriga Baltikum och Ryssland.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom