Fortsatt köpvärd liten nischförvärvare

ANALYS Börsen vågar ännu inte lita på nischförvärvaren. Därmed erbjuds tidiga spekulanter fortfarande serieförvärvarmodellen ”på köpet”.
Fortsatt köpvärd liten nischförvärvare - aktier-index-penna-affarsvarldne-700_binary_6878257.jpg

KÖP I nummer 48/2017 lyftes Sdiptech (Sdip) fram som ”nischförvärvaren ingen vill ha”. Tesen var att teknikinstallations- och infrastrukturtjänstbolaget värderades oförtjänt lågt på börsen.

Därefter har den förvärvsdrivna justerade ebita-vinsten ökats 39 procent 2017, följt av 61 procent de första nio månaderna 2018. Det var i linje med Affärsvärldens grovskiss på cirka 40–45 procent årligen 2017–2019, även om köprådet på 12 månader stängde på 10 procent lägre aktiekurs, i stället för uppvärdering.

På Affärsvärldens uppdaterade estimat handlas Sdip till 8 gånger 2020 års ebita skuldjusterat, fortsatt förvärvsplaner ej inkluderade. Givet bolagets tidiga fas och skapligt höga och konjunkturstabila lönsamhet från inte minst infrastrukturrelaterat så innebär det en alltför stor börsrabatt.

Rimligare vore ev/ebita på 12 för 2020, där snittet för teknikhandlartrion Indutrade, Lagercrantz och Addtech ligger. Där skulle Sdiptech ha 60 procents högre aktiekurs runt 68 kronor.

Det här är en sammanfattning av aktierådet: Nischförvärv under radarn

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets