”Fortsatt stark efterfrågan på våra fastigheter”

Stendörrens vd Fredrik Brodin säger att bolaget drar nytta av den växande e-handeln.
”Fortsatt stark efterfrågan på våra fastigheter” - Fredrik-Brodin-Stendörren_binary_6900576.jpg

Bra nyuthyrningar och omförhandlingar i beståndet gör att fastighetsbolaget Stendörren ser stark hyres- och värdetillväxt under kommande år.

Det uppger bolagets vd Fredrik Brodin i bokslutsrapporten för 2017.

”Vi ser även en stark efterfrågan på de lokaler vi utvecklar i projektportföljen där vi bygger efter kundernas behov och tecknar långa hyresavtal. Härtill kommer en kvalitetsförbättring av skuldsidan med framför allt ökad andel säkerställd finansiering med lägre räntor och längre bindningstider”, säger Stendörren-chefen.

Han noterar att bolaget alltid har varit fokuserade på lager- och lättindustrifastigheter, men även kontor och sällanköpshandel.

”Näthandeln ökar nästan 20 procent om året och framtidsutsikten är att trenden fortsätter. Detta skapar fortsatt stark efterfrågan på moderna logistikfastigheter, ett av våra viktiga kärnområden”, framhåller Fredrik Brodin.

Inom segmentet lätt industri, där bolagets hyresgäster oftast är verksamma inom servicenäringen, ser Stendörren fortsatt stark hyrestillväxt, såväl drivet av det ökade behovet av servicetjänster i Sverige som den starka inflyttningen till Stockholmsregionen.

”Vår uthyrning, såväl nyuthyrning som omförhandlade hyresavtal, har varit mycket stark med hela 147 tecknade avtal under året med ett sammanlagt hyresvärde om drygt 117 miljoner kronor”, uppger Fredrik Brodin

 

Stendörren redovisar ett resultat efter skatt på 156 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (155). Resultatet per aktie uppgick till 5:60 kronor (5:60).

Driftsöverskottet steg till 84 miljoner kronor (81).

Förvaltningsresultatet blev 39 miljoner kronor (36).

Värdeförändringar i fastigheter påverkade resultatet med 170 miljoner kronor (107). Värdeförändringar i finansiella instrument påverkade resultatet med -1 miljoner kronor (27).

Hyresintäkterna sjönk till 116 miljoner kronor (123).

En utdelning om 2:24 kronor per aktie föreslås för helåret 2017 (2:00). Utdelningen föreslås betalas ut kvartalsvis.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco