Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Hongkong mot strömmen på Asienbörserna

2020-01-29 07:56
Foto: imago stock/IBL

Det var överlag uppåt på de asiatiska börserna på onsdagen, förutom i Hongkong som var enda kinesiska handelsplats som öppnat igen efter det förlängda kinesiska nyårsfirandet.

De amerikanska börserna steg på tisdagen där kvartalsrapporter bidrog till att flytta fokus från virusspridning. Kina har dessutom trappat upp åtgärderna för att motverka spridningen.

Över helgen har nödläge deklarerats i Hongkong med anledning av coronovirusets spridning på det kinesiska fastlandet. Hangseng-indexet var ner 2,8 procent.

Precis som på övriga börser som hållit öppet den senaste veckan drabbades flygbolagen hårt. China Eastern Airlines var ner 4,5 procent och China Southern Airlines förlorade 3,9 present. Teknikjätten Tencent gick mot strömmen och steg 0,4 procent.

I Tokyo rekylerade Nikkei225 upp 0,7 procent med draghjälp från Softbank, som var upp 2,2 procent och Honda som klättrade 0,8 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom