Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

NCC får miljardkontrakt för sjukhusbygge

2019-12-06 09:55
Foto: Pontus Lundahl/TT

NCC har tecknat kontrakt för första fasen av Nordsjällands nya sjukhus.

Kontraktet på den första fasen i projektet utgör cirka 1,7 miljarder kronor av det totala entreprenörsuppdraget som uppskattas till 3,4 miljarder kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det nya sjukhuset är det sista av de så kallade supersjukhusen som ska byggas i Danmark. Det samlade projektteamet, Nyt Hospital Nordsjælland, NCC och projektets huvudkonsulter har sedan sommaren arbetat för att ta fram de bästa tekniska och metodmässiga lösningarna. Nu inleder NCC den första fasen av bygg- och anläggningsarbetet.

Det undertecknade kontraktet gäller enbart fas 1, som omfattar byggnadsplan, mark-, avlopps-, betong- och stålarbeten. Samtidigt ska NCC stå för anbudsförfarande och upphandling av kontrakt för tillslutning med fasader och tak samt en serviceanläggning (fas 2). Slutligen ska NCC stå för anbudsförfarande och beställning av kontrakt för interiören samt markläggningsarbeten (fas 3).

"Förutsättningen för att fas 2 och fas 3 ska ingå i NCC:s huvudentreprenad är att beställning och projektledning kan hållas inom byggherrens budget vilket NCC tillsammans med byggherren ska utvärdera under nästa fas", heter det.

Bygget förväntas pågå i fyra år. Projektet orderregistreras löpande under projektperioden i affärsområde NCC Building Nordics.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom