NCC får miljardkontrakt för sjukhusbygge

NCC har tecknat kontrakt för första fasen av Nordsjällands nya sjukhus.
ANVÄND EJ RIVET KONTOR

Kontraktet på den första fasen i projektet utgör cirka 1,7 miljarder kronor av det totala entreprenörsuppdraget som uppskattas till 3,4 miljarder kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det nya sjukhuset är det sista av de så kallade supersjukhusen som ska byggas i Danmark. Det samlade projektteamet, Nyt Hospital Nordsjælland, NCC och projektets huvudkonsulter har sedan sommaren arbetat för att ta fram de bästa tekniska och metodmässiga lösningarna. Nu inleder NCC den första fasen av bygg- och anläggningsarbetet.

Det undertecknade kontraktet gäller enbart fas 1, som omfattar byggnadsplan, mark-, avlopps-, betong- och stålarbeten. Samtidigt ska NCC stå för anbudsförfarande och upphandling av kontrakt för tillslutning med fasader och tak samt en serviceanläggning (fas 2). Slutligen ska NCC stå för anbudsförfarande och beställning av kontrakt för interiören samt markläggningsarbeten (fas 3).

”Förutsättningen för att fas 2 och fas 3 ska ingå i NCC:s huvudentreprenad är att beställning och projektledning kan hållas inom byggherrens budget vilket NCC tillsammans med byggherren ska utvärdera under nästa fas”, heter det.

Bygget förväntas pågå i fyra år. Projektet orderregistreras löpande under projektperioden i affärsområde NCC Building Nordics.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets