Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Pareto: Marknaden är för negativ - köp verkstadsbolaget

2019-06-20 14:39
Foto: TT

SKF:s organiska tillväxt väntas vända till negativ i det andra kvartalet. Men prisökningar och effektiviseringar kan kompensera för det och kursfallet efter rapporten för det första kvartalet 2019 är inte rättvis. Det anser Pareto i en analys.

Pareto höjer sin rekommendation till köp från tidigare behåll.

"Vi anser att marknaden är för negativ till SKF:s förmåga att skydda marginalerna i den avmattning som vi tror kommer att komma under 2019", skriver Pareto.

Analyshuset pekar på att SKF redan har höjt priserna i det första kvartalet samt fortsätter att investera i ny robotteknik för att sänka kostnaderna.

Efter rapporten för det första kvartalet var SKF:s aktie som mest ner dryga 17 procent, men har sedan dess följt med i börsens uppgång och återhämtat stora delar av nedgången. På torsdagseftermiddagen, efter en uppgång på drygt 4 procent för dagen till 171:60 kronor, stod aktien drygt 4 procent lägre än innan rapporten i slutet av april.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom