Republikansk politiker avgår – väntas erkänna brott i insiderhärva

Republikanske politikern Chris Collins avgår från sitt uppdrag i den amerikanska kongressen inför vad som väntas bli ett erkännande i en uppkommande insiderhärva i ett läkemedelsbolag där Chris Collins är styrelseledamot, rapporterar Reuters.
Republikansk politiker avgår – väntas erkänna brott i insiderhärva - chris-collins-700_binary_6973325.jpg

Chris Collins väntas erkänna brott då han framträder för en domstol på Manhattan i New York, hans hemstat, tillsammans med sin son och ytterligare en anklagad medkonspiratör på torsdag.

Åklagarna hävdar att Chris Collins fått reda på negativa resultat i en forskningsstudie gällande ett preparat som utvecklades av det läkemedelsbolag där han satt i styrelsen innan informationen nått marknaden.

Chris Collins ska ha spridit informationen vidare till sin son, som i sin tur spred informationen vidare till sin fru och svärföräldrar vilket ledde till aktieförsäljningar innan beskedet gavs till marknaden. När det negativa resultatet kommunicerades av läkemedelsbolaget störtade aktien 92 procent.

Den republikanske politikern var en av de tidigaste att backa Donald Trump under inför det senaste presidentvalet. Chris Collins, 69, återvaldes i mellanårsvalet i november i fjol, tre månader efter att han åtalats.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets