Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Republikansk politiker avgår - väntas erkänna brott i insiderhärva

2019-10-01 09:49
Chris Collins Foto: AP Photo/Seth Wenig/TT

Republikanske politikern Chris Collins avgår från sitt uppdrag i den amerikanska kongressen inför vad som väntas bli ett erkännande i en uppkommande insiderhärva i ett läkemedelsbolag där Chris Collins är styrelseledamot, rapporterar Reuters.

Chris Collins väntas erkänna brott då han framträder för en domstol på Manhattan i New York, hans hemstat, tillsammans med sin son och ytterligare en anklagad medkonspiratör på torsdag.

Åklagarna hävdar att Chris Collins fått reda på negativa resultat i en forskningsstudie gällande ett preparat som utvecklades av det läkemedelsbolag där han satt i styrelsen innan informationen nått marknaden.

Chris Collins ska ha spridit informationen vidare till sin son, som i sin tur spred informationen vidare till sin fru och svärföräldrar vilket ledde till aktieförsäljningar innan beskedet gavs till marknaden. När det negativa resultatet kommunicerades av läkemedelsbolaget störtade aktien 92 procent.

Den republikanske politikern var en av de tidigaste att backa Donald Trump under inför det senaste presidentvalet. Chris Collins, 69, återvaldes i mellanårsvalet i november i fjol, tre månader efter att han åtalats.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom