Så inleddes rapportperioden

Stockholmsbörsen väntas inleda fredagens handel i en positiv trend.
Så inleddes rapportperioden - rapport-rapportperiod-700-170131_binary_6821497.png

Rapportperioden har startat och i storbolagsindexet var SEB först ut med sin kvartalsrapport för det andra kvartalet.

De ledande börserna i New York steg på torsdagen, undantaget Nasdaq som var ned marginellt. Fed-chefen Jerome Powells lät förstå att centralbanken har utrymme för en räntesänkning när han talade för andra dagen i rad i Washington.

Omkring 8.30-tiden var terminerna för tyska DAX och franska CAC40 upp omkring 0,3 procent. Förhandeln hos IG indikerade även en uppgång på 0,4 procent för Stockholms OMXS30-index.

SEB redovisade sin kvartalsrapport för det andra kvartalet på morgonen. Räntenettot ökade till 5.692 miljoner kronor jämfört med 5.345 miljoner kronor kvartalet före. Infront Datas snittestimat pekade mot ett räntenetto om 5.515 miljoner kronor. Det kunddrivna räntenettot minskade med 128 miljoner kronor jämfört med årets första kvartal.

”En positiv volymeffekt på utlåningen motverkades delvis av en negativ marginaleffekt. Marginalerna på inlåning minskade, vilket primärt berodde på att treasurys kompensation för inlåningen var lägre under det andra kvartalet. Det fick motsatt effekt i räntenettot från övriga aktiviteter, det vill säga treasury, som förbättrades med 475 miljoner kronor”, skriver SEB.

Skanska har fått en order i USA värd cirka 1,1 miljarder kronor. Ordern innefattar renovering och förbättring av en motorväg i USA.

Bland bolag utanför storbolagsindexet rapporterade fastighetsbolaget Castellum. Nettouthyrning uppgick till 11 miljoner kronor under det andra kvartalet 2019, en nedgång från 80 miljoner under motsvarande kvartal föregående år.

Spelbolagsunderleverantören Netent redovisade ett rörelseresultat på 130 miljoner kronor (149). Väntat var 133 miljoner kronor, enligt Bloombergs konsensussammanställning. Intäkterna minskade något och uppgick till 419 miljoner kronor, mot väntade 426 miljoner kronor.

Fastighetsbolaget Klöverns förvaltningsresultat kom in högre jämfört med motsvarande kvartal året innan och uppgick till 391 (361). Värdeförändringarna på fastigheter var 225 miljoner kronor (150).

Konfektyrbolaget Cloetta redovisade ett justerat rörelseresultat på 161 miljoner kronor för det andra kvartalet (145). Det var i linje med analytikernas förväntningar som enligt Bloomberg News var just ett justerat rörelseresultat på 161 miljoner kronor.

Bostadsutvecklaren JM redovisade ett högre rörelseresultat än väntat och högre intäkter jämförelsevis med Bloombergsnittet. JM:s intäkter inom affärsområdet Bostad Stockholm var 1.330 miljoner kronor i årets andra kvartal (1.530). Rörelsemarginalen blev 16,2 procent (16,3) då rörelseresultatet var 216 miljoner kronor inom affärssegmentet (250).

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets