SEB: Därför höjer vi Ericsson

SEB bedömer att risken för negativa triggers kring Ericsson är begränsad under det andra halvåret och påpekar att aktien har utvecklats 15 procent sämre än marknaden sedan det första kvartalet.
SEB: Därför höjer vi Ericsson - ericsson-affarsvarlden-700_binary_6948813.jpg

Det framgår av en analys, där banken höjer rekommendationen för Ericsson till behåll (sälj) och tar upp riktkursen till 70 kronor (67), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen.

SEB räknar också med att tillväxten i bruttovinsten kan fortsätta ligga stabilt kring 10 procent under andra halvåret.

”För 2020 ifrågasätter vi fortfarande hur Ericsson ska klara av att öka bruttovinsten”, skriver SEB emellertid i analysen och nämner risker som att USA-marknaden mattas av och att de positiva valutaeffekterna dämpas.

Inför det tredje kvartalet ligger SEB i linje med konsensus för Ericssons underliggande ebit-resultat, men banken kallar marknadens snittförväntningar om en 2 procentenheter stor nedgång i bruttomarginalen, jämfört med det andra kvartalet, för överdriven.

Banken räknar också med att Ericsson uppdaterar sina finansiella mål för 2020, i samband med sin strategiska uppdatering på rapportdagen den 17 oktober, för att justera för förbättrade valutakurser, förvärvet av Kathrein och en förbättrad USA-marknad.

”Sammantaget räknar vi med att Ericsson guidar för ett försäljningsintervall på 235-245 miljarder kronor och en underliggande ebit-marginal på minst 10 procent”, skriver SEB.

I november 2018 höjde Ericsson sitt finansiella mål för försäljningen år 2020 till 210-220 miljarder kronor och upprepade målet om en rörelsemarginal på mer än 10 procent 2020. Det långsiktiga marginalmålet om 12 procent ska nås senast år 2022.

Vid 10.30-tiden hade Ericssonaktien stigit 2,2 procent till 78:10 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets