Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Storbritanniens finansminister Philip Hammond varnar: Reformutrymmet borta vid hård brexit

2019-07-02 14:47
Philip Hammond. Foto: IBL

Storbritannien skulle behöva använda allt sitt reformutrymme och lite till för att balansera de kostnaderna som en hård brexit skulle innebära. Det sade finansminister Philip Hammond på tisdagen, rapporterar Reuters. Nuvarande budgetutrymme uppgår till 27 miljarder pund.

Varningen är riktad mot Boris Johnson och Jeremy Hunt, som båda gör anspråk på premiärministerposten och har lovat större utgifter och lägre skatter samtidigt som man båda är redo att gå ur EU utan något avtal på plats.

"Det finns inga tveksamheter huruvida vi kommer behöva de pengarna och mer för att reagera på en avtalslös brexits direkta konsekvenser", sa Hammond.

Han fortsatte med att säga att det brittiska finansdepartementet har räknat med ökade kostnader om 90 miljarder pund vid en hård brexit, vilket också måste vägas in i budgetbeslut vid en krissituation.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom