SVT: UG-program innehåller nya avslöjanden om Swedbank

Sveriges Television, SVT, skriver i ett pressmeddelande att det nya programmet av Uppdrag Granskning kommer innehålla "nya avslöjanden" om Swedbank.

SVT skriver i pressmeddelandet att det har gått nio månader sedan de första avslöjandena om Swedbank och penningtvätten. SVT påminner även om att Swedbank på årsstämman i slutet av mars beslutade att inte tillsätta en oberoende särskild granskning för att under omfattningen av penningtvätten.

”Beslutet gör att Uppdrag gransknings team bestämmer sig för att göra det jobb den oberoende utredaren skulle ha gjort. Det leder till ett nytt spår som rör ett av de allvarligaste regelbrotten en bank kan begå”, skriver SVT.

Programmet ska sändas i morgon, onsdag, och kommer att finnas tillgängligt från klockan 6 på morgonen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.