Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Toppdirektörer till attack mot M

2015-01-13 13:46
Christer Gardell och Kjell-Olof Feldt. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT, Lars Pehrson / SvD / TT

En rad kända direktörer och en tidigare finansminister går till hårt angrepp mot de lokala Moderaterna i Nacka och Värmdö i en debattartikel.

Det är bland andra Investors förre vd Claes Dahlbäck, OMX grundare Olof Stenhammar och fondaktivisten Christer Gardell som blåser till strid mot den politiska ledningen i kommunerna. Den anklagas för att svika kommunens invånare i den infekterade frågan om Slussens ombyggnad. Artikeln har även undertecknas av bland andra förre finansministern Kjell-Olof Feldt (S) och Monica Sundström, f d gatudirektör i Stockholm och generaldirektör vid Statens väg- och transportforskningsinstitut.  

”Det är för oss uppenbart att Moderaterna i Nacka och Värmdö borde ha stridit för sina kommuninnevånares bästa, men inte gjort det”, skriver gruppen bland annat i debattartikeln som publiceras idag i Nacka-Värmdö-Posten.

Gruppen anklagar Moderaterna i Nacka för att godtroget acceptera  det förslag om "Nya Slussen" som allianspartierna i Stockholms stadshus drev igenom när de hade makten, trots att det projektet i dagsläget exempelvis saknar terminal för bussarna från Nacka och Värmdö som används dagligen av tusentals pendlare.

Författarna vill också att kommunledningarna i Nacka och Värmdö ställer krav på att se över de olika förslag som finns och granska dem för att hitta rimliga och framkomliga lösningar utan att låsa sig vid tidigare beslut.

- Det kommer att vara kaos i minst tio år, utan garanti för att det ens blir en bussterminal när det är klart. Det här är en riktigt dålig idé, som bara blir allt värre, säger finansmannen Christer Gardell i en kommentar.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom