Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Volkswagen: Noteringsklimatet inte idealiskt

2019-06-17 13:02
Foto: Traton

Det rådande finansiella klimatet för att sätta Volkswagens Scania-ägande buss- och lastbilsdel, Traton, på börsen i sommar är inte idealiskt, men inte heller dåliga, sade den tyska fordonskoncernens finanschef till Bloomberg News på måndagen.

Noteringsplanerna för tysk-svenska Traton avbröts i vintras på grund av att marknadsförhållandena ansågs vara för ogynnsamma. I nuläget är det förvisso "ingen hemlighet att marknadsmiljön är väldigt svängig", sade ägarbolaget Volkswagens finanschef Frank Witter, enligt Bloomberg.

"Det är inte idealiskt, men inte heller dåligt", sade han samtidigt. Bland annat har främsta konkurrenten AB Volvos aktie stigit 26 procent hittills i år.

Frank Witter bekräftade samtidigt tidigare uppgifter om att Volkswagen kan vara villigt att i ett senare skede släppa upp till 24,9 procent av bolaget till nya ägare via Frankfurt- och Stockholmsbörsen, om marknadens förutsättningar är "stödjande".

Enligt prospektet inför bolagets börsnotering, vars första handelsdag väntas bli den 28 juni, erbjuder Traton marknaden 57,5 miljoner aktier i intervallet 27-33 euro.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom