Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Danske: Svårt se en fortsatt boprisuppgång

2020-03-13 07:44
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Coronaviruset kommer troligen att lägga sordin på de senaste månadernas positiva stämning på bostadsmarknaden och det är svårt att se en fortsatt prisuppgång kommande månader. Det skriver Danske Bank i en analys.

"Myndigheternas och marknadernas reaktioner på coronasmittan är inget som lär gynna sentimentet för bostadsköparna de kommande månaderna. Jag tror man kan räkna med en rejäl dämpning i omsättningen och stillastående priser", säger Michael Grahn, chefekonom på Danske Bank i Sverige, i en kommentar

Danske Banks boprisindikator för priset på bostadsrätter i Stockholms kommun pekar mot att priserna stiger 1,7 procent i februari, jämfört med föregående månad. Säsongsrensat motsvarar det en uppgång med 0,9 procent.

Banken noterar att antalet försäljningar dessutom fortsatt att vara betydligt högre än den varit motsvarande månad de senaste åren, men de tror nu alltså på en dämpning till följd av corona.

Danske Bank boprisindikator baseras på rapporterade transaktioner på Hemnet.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom