Sveriges mest svårsålda lyxbostad

I över sju år har den omskrivna sommarbostaden legat ute till försäljning. Nu gör ägaren ett sista försök att bli av med det svårsålda objektet. ”Får han inte den såld innan sommaren ger han upp”, säger ansvarig fastighetsmäklare Thomas Darpö till Affärsvärlden.

Mitt på gräddhyllan på Sankta Toras väg i Torekov ligger Sveriges kanske mest svårsålda bostadsobjekt.

Den nuvarande ägaren köpte det omskrivna sommarhuset den 1 augusti 1977. Drygt 30 år senare bestämde sig den då 59-årige ägaren för att sälja.

Det har nu gått närmare 2 600 dagar, eller över sju år, sedan fastigheten lades ut på den öppna bostadsmarknaden den 6 mars 2008. Den står fortfarande osåld – trots att utgångspriset sänktes med 5 miljoner kronor 2013.

Annonsen togs tillfälligt bort i januari 2014. Men i november samma år lades annonsen ut igen.

– Den fastigheten har jag fått för mina synders skull, har den ansvarige fastighetsmäklaren Thomas Darpö tidigare sagt till Affärsvärlden.

Någon prisuppgift står inte längre utskrivet i annonsen men enligt fastighetsmäklaren ligger det strax under 15 miljoner kronor.

– Det här är sista försöket. Får han inte den såld innan sommaren ger han upp och tar bort den från marknaden, säger Thomas Darpö till Affärsvärlden.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.