Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Sveriges mest svårsålda lyxbostad

2015-03-30 13:48

I över sju år har den omskrivna sommarbostaden legat ute till försäljning. Nu gör ägaren ett sista försök att bli av med det svårsålda objektet. ”Får han inte den såld innan sommaren ger han upp”, säger ansvarig fastighetsmäklare Thomas Darpö till Affärsvärlden.

Mitt på gräddhyllan på Sankta Toras väg i Torekov ligger Sveriges kanske mest svårsålda bostadsobjekt.

Den nuvarande ägaren köpte det omskrivna sommarhuset den 1 augusti 1977. Drygt 30 år senare bestämde sig den då 59-årige ägaren för att sälja.

Det har nu gått närmare 2 600 dagar, eller över sju år, sedan fastigheten lades ut på den öppna bostadsmarknaden den 6 mars 2008. Den står fortfarande osåld – trots att utgångspriset sänktes med 5 miljoner kronor 2013.

Annonsen togs tillfälligt bort i januari 2014. Men i november samma år lades annonsen ut igen.

- Den fastigheten har jag fått för mina synders skull, har den ansvarige fastighetsmäklaren Thomas Darpö tidigare sagt till Affärsvärlden.

Någon prisuppgift står inte längre utskrivet i annonsen men enligt fastighetsmäklaren ligger det strax under 15 miljoner kronor.

- Det här är sista försöket. Får han inte den såld innan sommaren ger han upp och tar bort den från marknaden, säger Thomas Darpö till Affärsvärlden.

Ola Söderlind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom