Platsannonser

St1 söker bolagsjurist med inriktning mot compliance

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Vinster från fossil energi gör det möjligt för oss att göra betydande investeringar i utveckling av innovativ förnybar energiproduktion. Vi söker nu en bolagsjurist, med inriktning affärsjuridik och compliance, som vill vara med och bidra till bolagets framtida utveckling att bli den ledande aktören inom miljömässigt hållbara energilösningar.

Arbetsbeskrivning

I rollen som bolagsjurist hos oss kommer du att stödja verksamheten inom många olika affärsjuridiska områden med fokus mot kommersiella avtal och regulatoriskt arbete. Du har en central roll på bolaget och arbetar nära St1s samtliga affärsområden i Sverige och i de övriga nordiska länderna. Bland annat kommer du att ha ett nära samarbete med vår Trading-verksamhet och vår Sustainability-avdelning i olika compliancefrågor. Du säkerställer regelefterlevnad inom bl a dataskydd, AML och sanktioner samt vidareutvecklar policys och rutiner inom dessa och andra regulatoriska områden. Du kommer att arbeta brett med omväxlande arbetsuppgifter och du har stor möjlighet att påverka hur din roll bäst ska vara utformad. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Bromma och du rapporterar till vår svenska chefsjurist. Tjänsteresor förekommer.

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad juristexamen har arbetat i minst fem år på advokatbyrå/bolag eller motsvarande. Du har erfarenhet av compliancearbete, exempelvis inom dataskydd, tredjepartsgranskning, uppförandekoder och policys, AML, sanktioner eller annan regelefterlevnad. Du är van vid att arbeta med avtal och det är meriterande om du har erfarenhet av transaktioner och råvaruhandel eller liknande.

För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, analytisk och trivas med att ha många olika kontaktytor. Du har integritet och är självgående samt besitter förmågan att prioritera dina arbetsuppgifter och arbeta målstyrt. Som person är du nyfiken, modig och prestigelös. Det är också viktigt att du på ett tydligt och pedagogiskt sätt kan förklara juridiken för organisationen. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är ett krav.

Du erbjuds:

St1 har en verksamhetskultur som präglas av entreprenörskap och nytänkande. Vi är öppna för nya idéer, tar ansvar för vårt arbete och är stolta över vad vi åstadkommit. St1 grundar sin växande energiverksamhet på det nordiska samhällets värderingar. Det innebär att vi tror på öppenhet, rättvisa, ansvar, lika möjligheter och social trygghet. Som bolagsjurist hos oss har du en viktig roll för vår verksamhet, du får arbeta med varierande arbetsuppgifter på ett snabbrörligt och mycket trevligt bolag!

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar St1 med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Lönnbark på telefonnummer 076-002 69 21 alternativt caroline.lonnbark@jurek.se.

Om verksamheten

St1 är en nordisk energikoncern vars vision är att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Koncernen arbetar med forskning och utveckling i syfte att ta fram ekonomiskt bärkraftiga energilösningar som minskar miljöpåverkan. St1 fokuserar på marknadsföring av bränslen, oljeraffinering och förnybara energilösningar som sofistikerade avfallsbaserade biobränslen och industriell vindkraft. Koncernen har 1 270 marknadsplatser med butiks- och drivmedelsstationer under varumärkena St1 och Shell i Finland, Sverige och Norge. St1 har sitt huvudkontor i Helsingfors och sysselsätter för närvarande över 1?000 personer. Läs gärna mer på www.st1.se.