Han clearar Qliro

På den Kinnevik-kontrollerade e-handelsgruppen Qliro Group har Marcus Lindqvist omsatt ord till handling. Bolag har skalats bort samtidigt som finansdelen har växlat upp. Planen framåt är att fullfölja fissionen.

Under en frukost på Urban Deli på Sveagatan i centrala Stockholm för drygt två år sedan sa Marcus Lindqvist att målet som relativt nytillträdd vd för Qliro Group var att sälja flera av koncernens bolag. Dessutom skulle han utveckla gruppens betalningsdel Qliro Financial Services (QFS) och försöka skapa Nordens motsvarighet till den kinesiska retailjätten Alibaba. Av ovanstående har allt utom Alibabavisionen gått i uppfyllelse, men det kanske kommer, säger han.

– Vi tror mycket på affärsmodellen runt en marknadsplats. Vi är övertygade om att det är en väldigt spännande position att ha över tid. Det som är förvånande är att det ännu inte har vuxit upp någon stor marknadsplats i hela Norden, säger Marcus Lindqvist där han sitter i ett färgglatt konferensrum på Qliro Groups kontor med den hetsiga Stockholmstrafiken utanför i Norrtull.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här