Nischbank med resurser

Resurs Holding visar år efter år lönsam tillväxt. Det återspeglas inte i aktien som även med beaktande av en inbromsning i hushållens skuldökningstakt ser köpvärd ut.

KÖP Konsumtionslån till svenska hushåll har ökat med runt 275 procent på tio år. Det är knappast en önskvärd utveckling, men har varit en bra grogrund för allehanda nischbankers tillväxt. I dag finns tre noterade på börsen. Störst och äldst är Resurs Holding, de övriga är Collector och TF Bank.

Resurs sysslar huvudsakligen med tre saker: finansieringslösningar i butik (och även e-handel), där banken betalar direkt till butiken och kunden sedan delbetalar till banken, kreditkort samt privatlån, vilket är lån utan säkerhet direkt till privatpersoner. De två första finns i affärsområdet Payment Solutions som svarar för 41 procent av intäkterna, privatlånen finns i största affärsområdet Consumer Loans, som står för 54 procent. En mindre del ligger i det tredje affärsområdet Insurance med sakförsäkringar under varumärket Solid Försäkring. Bolaget är verksamt i hela Norden med Sverige som största marknad.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här