Innehåll från annonsör

Undersökning: 75% vill att Sverige blir förnybart

Trenden är tydlig. Sverige rör sig mot en större andel förnybar energi. Och frågan är prioriterad för svenskarna. Enligt en undersökning från YouGov, på uppdrag av E.ON, svarar 75 procent av de tillfrågade att de tycker det är viktigt att Sverige ställer om till förnybar energi.
Undersökning: 75% vill att Sverige blir förnybart - EON_2017-04-25_V__g_och_himmel_4_binary_6882787.jpg

Just nu gör E.ON sin största klimatsatsning någonsin, för att styra Sverige i en mer hållbar riktning. Målet är att all el, värme och gas ska vara förnybar eller återvunnen år 2025. Bland annat satsar E.ON på att uppgradera elnätet för framtidens behov samt att installera laddare för elbilar längs Sveriges största vägar för att öka tillgängligheten för dem som kör elbil.

Återvunnet är nästan viktigast

– Redan i dag säljer vi enbart fossilfri el och merparten är förnybar. Det långsiktiga syftet är att all el, värme och gas ska komma från återvunna eller förnybara källor, säger Magnus Pettersson, miljöchef på E.ON.

Förnybar energi innebär i det här sammanhanget exempelvis el från sol, vind och vatten, värme från bränslen som biobränsle och bioolja samt gas i form av biogas.

– Och när vi pratar om att återvinna så gäller det områden som att ta tillvara spillvärme från industrier eller andra lokaler. Eller att ta tillvara energi från avfall eller varm avloppsvatten. Alla tänker inte på den här delen, men för oss är det återvunna nästan viktigast – det finns ju redan där att ta tillvara på, säger Magnus Pettersson.

Hitta ett elavtal som passar just dig

 

 

<span class='js-extra-html' data-iframe='‘>

Denna artikel är en annons, den är inte skriven av journalisterna på Affärsvärldens redaktion
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets