Råduppföljning: Strömmad avkastning och budkrig

Köprådet i Spotify blev en home run, vilket även kan sägas om vår skeptiska inställning (sälj) till Swedish Stirlings aktie. Bäst av alla aktier gick Pagero som steg över 200% efter en rafflande budstrid.
Råduppföljning: Strömmad avkastning och budkrig - råduppföljning med symbol ny
Experience the brilliance of a luxury car's illuminated blind spot warning in the mirror up close. Foto: maniacvector - stock.adobe.com

Streamingpionjären värderades till en stor rabatt mot den amerikanska techsektorn i stort, sett till omsättningsmultiplar. Afv såg hyfsad tillväxt och break-even på radarn för Spotify. Konsensusestimaten har reviderats upp och analytikerkåren tror nu på drygt 5% marginal i år. Aktien värderas till 2,9x (EV/Sales) för innevarande år, jämfört med 1,6x då vi analyserade Spotify. En konsekvens av att aktien hakat på tech-rallyt.

Med en kurs över 100 kr var inte oddsen bra nog för att behålla köprådet på Proact – inte när bolaget dessutom stod inför en avmattning under 2023. Så resonerade vi i analysen. I grund och botten är dock Proact ett bra bolag och när kursen sedan föll slog vi åter om till köp i september på kurs 69 kr.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco