Se alla rekommendationer

Ålandsbanken gör rockad i synen på mellan Ericsson och Nokia efter AT&T-affären

Ålandsbanken höjer synen på Ericsson till positiv från neutral efter att bolaget säkrat ett multimiljardskontrakt hos amerikanska teleoperatören AT&T. Samma avtal har inneburit en förlust av AT&T:s radionätsaffär för Nokia, varför Ålandsbanken sänker synen på Nokia till neutral från positiv.

Vad gäller för Ericssons del skriver Ålandsbanken att det verkar som att bolaget ensamt kommer att stå för leveranserna av radioaccess till AT&T, vilket är första gången på länge som en amerikansk teleoperatör valt ”single sourcing”.

I spåren av avtalet väljer Ålandsbanken att höja estimaten för 2024 och 2025 med 10-15 procent. Banken understryker att detta är en preliminär revidering och att prognoserna kan komma att justeras upp ytterligare då detaljerna blir kända.

För Nokias del bedöms osäkerheten i styrkan i dess produktportfölj ha ökat efter förlusten. Ålandsbanken skriver att man har svårt att se någon tydlig positiv katalysator i närtid.

”Möjligen skulle ett IPR-kontrakt med Oppo/Vivo kunna vara en sådan, men det är inte troligt att det fullt ut kan kompensera för förlusten av AT&T”, skriver banken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.